Hur du väljer tjänsteleverantör

Som du har sett på bloggen har Telia nu kopplat vårt fibernät! Det innebär att vi nu kan börja med att välja tjänsteleverantör. Vi har erfarit att några abonnentadresser inte syns hos tjänsteleverantörerna när man ska teckna abonnemang. Detta felsökes nu av Telia Öppen Fiber.

Vi visar här hur man på Telias hemsida kan välja vilket abonnemang man vill ha. De andra leverantörerna har andra liknande sätt. Det alla har gemensamt är att du kan ringa in direkt och välja abonnemang om det känns krångligt att göra det på nätet.

 

Genom att längst ner på oppenfiber.se klicka på Telia kommer du att komma till en sida där du till höger klickar på ”välj”.  Du kan även klicka på länken nedan

https://www.telia.se/privat/bredband/bredbandvianatverksuttaget/controller.page?_flowId=conditional_check_tse-flow&_flowExecutionKey=e1s1

Nu kan du skriva i postnummer och adress. Tex Postort: Huddungeby, Gatuadress: Rödje Tryck ”sök” eller välj direkt på en eventuell lista som kommer upp med adresser i området

Välj nu din adress

Nu kommer det att finnas val att göra på vilken typ av tjänst du vill ha

Bredband, TV, Telefon, olika kombinationer osv. Klicka på det alternativ som passar dig

Sedan får ta val av hastighet på bredband, om du väljer det, kanalpaket om väljer TV osv. Välj det som passar dig. Du ser hela tiden totalsumman längst ner.

Följ sedan instruktioner efter du valt nästa och fyll i de uppgifter som frågas dig.

Efter alla val så kontrollera din beställning och slutför.

Andra leverantörer har liknande sätt att teckna. Oftast ska man välja alternativ (under bredband via statsnät) TeliaÖppenFiber Villa. Tex på bahnhof.se när man klickar på ”Visa mer” under rubrik ”Vet du redan vilket stadsnät du tillhör”. Oftast syns inte TeliaÖppenFiber som val men ringer man in beställning löser man detta på telefon.

Du kommer inom kort tid kunna använda ditt bredband via fiber. Du kan ansluta direkt till den vita box som satts upp i ditt hus. Även trådlösa switchar mm ansluts direkt till boxen.

Telefon kommer antingen kopplas till en router som tjänsteleverantören skickar ut eller till en telefonibox som skickas ut av den samme. Detta beror på vilket sätt dem använder så kolla upp det innan, med den tjänsteleverantör du tänkt använda.

Ofta känns det svårt med alla val men tar man det lugnt och metodiskt så går det bra. Har ni provat och det verkligen inte funkar så hör av er!